June 13, 2024
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! A fost târnosită Biserica Parohiei Picior de Munte 2!


Foarte mulți credincioși au venit, încă de la primele ore ale dimineții, duminică, 3 octombrie 2021, la ceremonia de târnosire a bisericii Parohiei Picior de Munte II, cu hramul “Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești“, din Protoieria Găești. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, alături de un sobor de preoți format din: Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial și preoți de la parohiile din jur.

În cuvântul său, Înaltul Ierarh a evocat importanța Bisericii ca eveniment existențial necesar omului, ca reflectare a comuniunii de iubire a Preasfintei Treimi și ca fundament al stabilității și reper valoric pentru toate timpurile, dar mai ales astăzi, într-o epocă în care există multă dezordine, o luptă aprigă pentru interese derizorii și multă confuzie ideologică. De altfel, unii se află luptând contra Bisericii, uitând că de fapt luptă contra lui Dumnezeu. Mitropolitul Nifon a subliniat faptul că sfințirea unei biserici este un eveniment al comunității locale care manifestă, sub formă mărturisitoare, jertfelnicia și credința poporului lui Dumnezeu, care invită la aprofundarea și la intensificarea trăirii prezenței lui Dumnezeu în viața cotidiană.

Cu acest prilej, Preotul Dina Dănuț a primit rangul onorific bisericesc de “iconom stavrofor” pentru osârdia depusă întru ridicarea acestei biserici, iar domnul Sandu Gheorghe, Primarul comunei Dragodana, domnul Oprea Olteanu, pictorul bisericii și sponsorii acestui sfânt locaș au primit Diplome mitropolitane de recunoștință.

Reamintim că biserica Parohiei Picior de Munte II a fost construită între anii 2008-2021, la inițiativa și cu sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, precum și cu sprijinul: Arhiepiscopiei Târgoviștei, al Secretariatului de Stat pentru Culte, al Consiliului Județean Dâmbovița și al Consiliului Local al Comunei Dragodana, la care s-a adăugat contribuția enoriașilor parohiei și strădania preotului paroh.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1