May 22, 2024
News Ticker

Dacian Cioloș este noul Președinte al Alianței USRPLUS!

Dacian Cioloș a câștigat alegerile USR-PLUS și va fi noul președinte al alianței. L-a devansat pe Dan Barna prin cumularea a 50,9% din voturile membrilor de partid.

Dacian Cioloș a câștigat alegerile pentru președinția USR-PLUS la o diferență de 695 de voturi față de Dan Barna, dintr-un total de 38.500 de voturi.

„Condoleanțe pentru tragedia de la Constanța. Le mulțumesc membrilor partidului, care au votat masiv. Rezultatul arată că nu există falii între foști USR-iști și foști PLUS-iști. Membrii vor să lucreze împreună, nu facem diferențe între cele două foste partide. Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proces, cu toate imperfecțiunile. Am avut plângeri, unele au fost clarificate, altele urmează să fie clarificate. Vom învăța și vom trage consecințele din această experiență (…) Trebuie să întărim și să creștem partidul. Trebuie să ne propunem câștigarea alegerilor prezidențiale în 2024, dar și a alegerilor locale și parlamentare, pentru a pune în practică ideile reformatoare. Îi mulțumesc lui Dan Barna pentru că a crezut în acest proiect. Rezultatul trebuie validat de congres”, a spus, după anunțarea rezultatelor, Dacian Cioloș.

„Condoleanțe rudelor victimelor de la Constanța. Le mulțumesc colegilor care au participat la acest demers fără precedent (…) De luni rămânem același partid solid, solidar, vertical, orientat spre reforme. Închei mandatul cu satisfacții majore: am preluat un partid cu 50 de filiale, azi avem peste 1.000. Rezultatul nu mă bucură în mod particular, dar îi mulțumesc lui Dacian Cioloș pentru fuziunea care a dat al treilea partid al României. Am încredere că în 2024 vom da președintelui României. Rămân alături în acest proiect în care cred foarte mult”, a declarat, la rândul lui, Dan Barna.

Fostul comisar european și prim-ministru al României în perioada 2015-2016, Dacian Cioloș a fondat PLUS în 15 decembrie 2018, l Cluj-Napoca. Din 2 februarie 2019, Dacian Cioloș este copreședinte al Alianței 2020 USR-PLUS alături de Dan Barna, președintele USR. În iunie 2019, Cioloș a fost ales liderul grupului Renew Europe, al treilea grup ca mărime din Parlamentul European.

Sursa – 7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1