February 22, 2024
News Ticker

Riposta primarului Târgoviștei! Nu pot să fiu de acord cu sporuri salariale care nu se justifică!

Câteva cuvinte despre protestul câtorva angajați ai Direcției de Asistență Socială:

În primul rând, respect cu adevărat munca tuturor celor care lucrează la DAS, am fost și sunt alături de ei în toate solicitările care țin de îmbuntățirea condițiilor de lucru, infrastructură etc. Nu există niciun comentariu în privința asta.

Mai departe, însă…

Sunt un primar cu capul pe umeri și treaba mea e să gestionez cu responsabilitate și în respectul legii sarcinile financiare ale instituției. Nu vreau să intru în detalii, dar NU POT SĂ FIU DE ACORD CU SPORURI SALARIALE CARE NU SE JUSTIFICĂ. Nu pot să dau sporuri de 15% pentru cineva care spune că „ e supus apariției oboselii și surmenajului, ceea ce duce la APATIE PLICTISEALĂ MOLEȘEALĂ”. Cum??? Ăsta e factor de risc? Că un angajat se plictisește? Nu vreau să fiu dur în cuvinte, dar nu cred că oamenii care muncesc cinstit în orașul ăsta pot concepe așa ceva.

Pentru un spor de până la 15%, trebuie să se constate existența a cel puțin 4 factori de risc. În buletinul de determinare prin expertizare emis de DSP Dâmbovița există un singur (1) factor de risc. Drept pentru care, NU, eu nu pot să fiu de acord cu acordarea unor sporuri fără noimă. Nu mă lasă legea, nu mă lasă bunul simț.

Și încă ceva: în 10 ani de zile (2011 – 2021) nu au existat boli profesionale sau accidente la locul de muncă la personalul Direcției de Asistență Socială. Q.E.D.

Mai departe, foto care evidențiază “riscurile și condițiile vătămătoare” din sistemul de asistență socială târgoviștean, de natură sa determine sporuri!

Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1