September 25, 2022
News Ticker

PSD cere Guvernului majorarea salariului minim net cu cel puțin 200 de lei!

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a transmis că majorarea salariului minim de economie anunțată de Guvern este insuficientă în contextul ”avalanșei scumpirilor”. Fostul primar al Capitalei anunță că propunerea social-democraților vizează o creștere a venitului de aproape 15%, respectiv 200 de lei net.

Gabriela Firea a subliniat, într-un mesaj postat pe Facebook, că România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene, dar și unul dintre cele mai mari prețuri la energie.

Ei cu bătălia pe funcții, noi cu problemele oamenilor! Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net, bani care să rămână efectiv în buzunarul oamenilor. Ar însemna o creștere a venitului cu aproape 15%, aproape dublu față de varianta guvernului.

Propunerea noastrā, similară cu cerințele marilor sindicate, are în vedere necesitatea ca oamenii să poate face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor.

De cealaltă parte, premierul a anunțat posibilitatea creșterii salariului minim brut cu doar 8%.Credem că este prea puțin!

Creșterea salariului minim trebuie să fie mai consistentă! Propunerea PSD este mult mai aproape de nevoile românilor.

România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene și unul dintre cele mai mari prețuri la energie! De exemplu, s-a înregistrat un nou record maxim al prețul pe piața spot a energiei – 1202 lei/MWH”, a scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

Sursa – 7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1