October 21, 2021
News Ticker

Deputat PPUSL, Ana – Loredana Predescu! Recomandarea vaccinului la copii NU înseamnă autorizare!

Ana-Loredana Predescu, deputat PPU(social-liberal), afiliat grupului PSD, a trimis o interpelare către ministrul Educației, domnul Sorin Cîmpeanu, pentru a solicita clarificări referitoare la ce înseamnă concret sintagma „alte acțiuni de combatere a răspândirii bolilor infecțioase în colectivitate” și eliminarea acesteia, pentru a aduce asigurări părinților asupra faptului că textul din anexele contractului educațional, nu ascunde în fapt consimțământul pentru vaccinarea propriilor copii.

Membru în Comisia pentru învățământ de la Camera Deputaților, parlamentarul de Brașov a declarat: „I-am adresat această interpelare ministrului educației pentru că trebuie să știm clar ce înseamnă sintagma „alte acțiuni”.

Primesc din ce în ce mai multe mesaje de la educatori, de la profesori și de la părinți care acuză că se fac presiuni instituționale și politice tot mai mari pentru ca părinții să își dea acordul pentru vaccinarea propriilor copii împotriva COVID.

Vaccinarea trebuie să reprezinte un act voluntar de voință proprie exprimat liber și nu constrâns.”

Deputatul de Brașov a mai adăugat:

„Stella Kyriakides, Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, a declarat că cele patru vaccinuri autorizate în Uniunea Europeană, de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), repectiv, Pfizer, Astrazeneca, Moderna sau Johnson, au fost aprobate pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. Excepție face vaccinul BioNTech/Pfizer, care a fost aprobat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste.

În data de 28 mai 2021, Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat acordarea unei prelungiri a indicației pentru a include utilizarea la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 de ani.

Însă RECOMANDAREA aceasta nu înseamnă AUTORIZARE.”

 

Birou Parlamentar
Ana-Loredana Predescu

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1