May 28, 2024
News Ticker

Mesajul IPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon cu ocazia deschiderii noului an școlar!

Cu deosebită încredere în Bunul Dumnezeu deschidem Noul An Școlar – adevărată sărbătoare pentru familiile, copiii și comunitatea noastră locală.

Alături de credință și de cultură, educația reprezintă unul din acele daruri binecuvântate ale Creatorului care conferă profunzime, rectitudine și bucurie vieții noastre.

Educația din cadrul școlii și al familiei trebuie să se fundamenteze pe valorile nepieritoare ale Evangheliei lui Hristos, cea care a configurat civilizația românească și europeană, transformând, din temelii, lumea în bine.

Societatea noastră are nevoie de profesori integri, morali și dedicați vocației lor, care să poată oferi elevilor veritabile modele de viață, de cultură și de credință, dar care să cultive, în mod optim, dorința naturală de a cunoaște, a tinerelor generații.

Biserica a patronat încă de la început educația, știința și cultura, fiind creatoarea primelor școli și biblioteci, cum de altfel a fost și cea care a întemeiat primele spitale și instituții sociale.

Chiar dacă noua pandemie nu a fost încă învinsă, cu ajutorul tuturor binefacerilor științei – care tot de la Dumnezeu vine, cu responsabilitate și atentă implicare din partea noastră, a tuturor, am speranța că vom depăși această provocare a epocii noastre.

Biserica este alături de dumneavoastră, elevi, cadre didactice și părinți, vă încurajează și vă susține, oferind ajutorul ei celor aflați în dificultate și îndemnându-vă să aprofundați cunoașterea, cultura și credința, pentru mai binele vostru și al societății noastre.

Împărtășindu-vă tuturor părintești binecuvântări, invoc milostivirea, ocrotirea și ajutorul lui Dumnezeu în tot anul școlar ce începe astăzi!

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1