September 27, 2022
News Ticker

A murit Jean – Paul Belmondo! Starul francez avea 88 de ani!

Actorul francez Jean-Paul Belmondo a murit pe 6 septembrie la vârsta de 88 de ani, anunţă Le Figaro. În ultimii ani, după ce a suferit un AVC în 2001, sănătatea lui a fost în centrul atenţiei.

 

După o lungă convalescenţă, a reuşit să se recupereze.

În septembrie 2019, a suferit o ”cădere urâtă”, iar o lună mai târziu el a fost prezent la ceremonia Gants d’or la Bruxelles în scaun cu rotile.

Belmondo, un clasic al Noului Val Francez, care a colaborat cu regizori precum Jean-Luc Godard şi Phillippe de Broca, a devenit celebru în cu filmul ”Cu sufletul la gură/ A bout de souffle”, de Jean-Luc Godard, din 1960.

Sinonim al expresiei ”French cool”, este cunoscut şi pentru rolurile din filmele franceze cu gangsteri, precum ”Classe tous risques” (1960), de Claude Sautet, şi ”Borsalino” (1970), de Jacques Deray.

Printre titlurile sonore din filmografia starului francez, care alegea de multe ori să interpreteze el însuşi scene care ar fi presupus dublajul unui cascador, se află pelicule precum ”Panică în oraş/ Peur sur la ville” (1975), de Henri Verneuil şi două filme regizate de celebrul Claude Lelouch – romanţa în stil hollywoodian ”Un bărbat care îmi place/ Un homme qui me plaît” (1969) şi drama ”Viaţa unui copil răsfăţat/ Itinéraire d’un enfant gâté” (1988).

A murit Jean-Paul Belmondo. Ironia sortii, chiar azi am fost la pranz la Veramente. Restaurantul lui preferat. La final, patroana a venit si ne-a anuntat vestea trista remarcand ca suntem chiar la masa la care obișnuia el sa stea. L-am vazut ultima oara acum câteva luni. Era la masa si l-am intrebat cum ii merge. Mi-a dat, zâmbind, raspunaul tradițional: “cat timp pot sa beau o sticla de vin cu prietenii, e perfect!” Si am ciiocnit ultimul pahar cu el“, a scris Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris.

 

sursa 7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1