June 13, 2024
News Ticker

Inspectoratul Școlar Județean! Află rezultatele finale la Examenul de Bacalureat, în Dâmbovița!


Ministerul Educației a publicat astăzi, 3 septembrie 2021, pe  site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2021.

Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august – septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 este 32,9%. În aceeași sesiune a anului trecut, procentul candidaților promovați a fost 31,5%.

La nivelul județului Dâmbovița, rata cumulată de promovare este de 31,07%, în creștere față de aceeași etapă de afișare din sesiunea august-septembrie a anului trecut (30,15%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 32,13%, iar pentru promoțiile anterioare 28.85%.

Au promovat 242 de candidați, dintr-un total de 779 de candidați prezenți (526 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 253 de candidați prezenți din promoțiile anterioare). 

Pe probe de examen, situația este următoarea:

Proba E)a) – Limba și literatura română – rata de promovare este de 60,23%

Proba E)c) – Proba obligatorie a profilului (Matematică/ Istorie) – rata de promovare este de 40,96%

Proba E)d) – Proba la alegere a profilului și a specializării – rata de promovare este de 55,69%.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise. 

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE DE BACALAUREAT

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL, PROF. HOMEGHIU CĂTĂLINA

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1