June 13, 2024
News Ticker

Finanțare de la Consiliul Județean Dâmbovița! (Alte) 5 proiecte din domeniile sport, tineret, social și educație civică


Cinci noi proiecte în domeniile social, tineret, sport și educație civică au primit astăzi finanțare nerambursabilă din bugetul județului Dâmbovița în urma semnării contractelor de finanțare de către președintele Corneliu Ștefan, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la sediul Consiliului Județean Dâmbovița.

Bugetul alocat acestei sesiuni, a doua din seria celor programate de Consiliul Județean Dâmbovița, este de 126.705 lei.

Pe domenii de activitate, bugetul amintit a fost repartizat după cum urmează: 2 proiecte în domeniul sportului, a căror valoare totală de finanțare este de 53.218 lei, 2 proiecte în domeniile social și educație civică, în valoare totală de 37.720 lei, și un proiect în domeniul tineret, în valoare de 35.767 lei. Beneficiarii acestui program sunt asociații, ONG-uri care realizează activități în domeniile menționate.

Cele două proiecte din domeniul sportului urmăresc atât să promoveze activitățile sportive, stilul de arte marțiale Karate-do ca sport de masă în rândul copiilor și tinerilor din nordul județului nostru, prin participarea la Campinatul Mondial de Karate WUKF, ce se va desfășura la Cluj-Napoca, în perioada 23 – 26 septembrie 2021, cât și să valorifice aptitudinile individuale într-un sistem organizat de pregătire și competiție a juniorilor baschetbaliști târgovișteni, pentru obținerea de performanță la campionatele naționale de juniori. Proiectele din domeniile social și educație civică vor da posibilitatea unui număr de 30 de copii-voluntari să participe la acțiuni de împădurire în localități din zona de nord a județlui nostru, iar altor copii, defavorizați, din comuna Tărtășești, să beneficieze de sprijin social și material, prin implicarea comunității locale, astfel încât micii beneficiari să devină cetățeni activi, care să poată participa la dezvoltarea comunei lor în viitorul apropiat. În cadrul proiectului din domeniul tineretului, 300 de tineri-voluntari din județul nostru vor participa la acțiuni ecologice și de protejare a mediului pentru 15 localități dâmbovițene.

La acest eveniment au mai fost prezenți: Luciana Cristea, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Cristian Avanu, administratorul public al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, secretarul general al județului, Claudiu Mănescu, șef serviciu în cadrul Serviciului Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale, reprezentanții asociațiilor beneficiare ale finanțărilor nerambursabile, reprezentanți ai Consiliului Județean Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan: „Sunt bucuros că am putut semna astăzi încă cinci contracte de finanțare ale unor proiecte care au în centrul atenției copiii și tinerii dâmbovițeni, pentru care se vor organiza acțiuni menite să contribuie la sănătatea și dezvoltarea lor prin activități sportive, educaționale și de protecție a mediului. Prin crearea unor deprinderi sănătoase, integrate în tendințele societății contemporane, beneficiarii acestor proiecte au șansa de a deveni cetățeni responsabili, capabili să își aducă aportul la dezvoltarea comunităților din care fac parte. Recomand câștigătorilor proiectelor să respecte ghidul de finanțare și termenii asumați prin contractele pe care le-am semnat astăzi împreună. Prin aceste proiecte Consiliul Județean Dâmbovița își propune să sprijine realizarea cât mai multor inițiative civice, care sunt importante pentru comunitatea dâmbovițeană. Sunt proiecte frumoase, care ne dau motive de bucurie. Vă urez tuturor mult succes în implementarea proiectelor depuse!

Reamintim faptul că în acest an, Consiliul Județean Dâmbovița a organizat concurs de proiecte pe diverse domenii. Astfel, asociațiile, ONG-urile, organizațiile de tineret și sport au putut accesa sprijin financiar nerambursabil pentru organizarea de evenimente, acțiuni ecologice sau competiții sportive.

Din suma totală alocată prin Programul anual 2021, respectiv 400.000 lei, a fost atribuită suma de 356.853 lei unui număr de 17 proiecte din toate domeniile de activitate (7 proiecte în domeniul sportului, 7 proiecte din domeniile educație civică și social, 3 proiecte ce vizează activități pentru tineret).

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1