June 13, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Acțiuni desfășurate pentru siguranța cetățenilor!


La data de 31 august, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual generat de virusul Sars-CoV-2.

Pe raza întregului județ, în cadrul acțiunilor pentru limitarea pandemiei de COVID-19, au fost organizate 16 acțiuni punctuale, fiind legitimate 1.331 de persoane, verificate 61 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și controlate 169 de mijloace de transport persoane.

Totodată, forțele de ordine au fost angrenate în acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, acestea intervenind la 26 de evenimente, dintre care 17 au fost sesizări prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.260 de lei, au reținut 13 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

În continuare, forțele de ordine se află la datorie, zilnic fiind organizate noi acțiuni pentru siguranța cetățenilor.

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

La data de 31 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au depistat un bărbat din orașul Răcari, în timp ce conducea un autoturism, în orașul Titu, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Cel în cauză a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Voinești au surprins pe drumul județean 702 A, din localitatea Telești, un bărbat de 60 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, fiind efectuate cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1