September 25, 2022
News Ticker

Ludovic Orban! Nu putem, din motive conjuncturale, să aruncăm în aer unitatea coaliției!

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că este dispus să poarte discuții cu Florin Cîțu și cu USR PLUS pentru a dezamorsa conflictul care a aruncat guvernarea în aer. În plus, Orban a făcut un apel către USR să nu pună presiune asupra Guvernului.

Pe 6 decembrie, românii și-au exprimat votul cu speranța ca România să fie guvernată mai bine, cu condiția să se ducă într-o direcție corectă, cu condiția să crească calitatea vieții, cu condiția să fie respectate drepturile și libertățile cetățenești. După alegeri, în urma unor negorcieri complicate, am reușit formarea unei coaliții care să scape România din ghearele PSD. Ne-am angajat la 4 ani de pace politică, de muncă în folosul oamenilor, la o guvernare comepetentă, performantă, care să ducă la creșterea calității vieții și îmbunatățirea calității vieții românilor.

Suntem astăzi înt-o situație politică din care nu are nimeni de câștigat. Nici premierul Cîțu, nici USRPLUS și nici nimeni altcineva. Ca președinte al PNL, sunt un garant al PNL, dar în același timp obiectivul meu este de a garanta funcționarea coaliției care a generat majoritatea parlamentară.

Nu putem guverna fără ca fiecare dintre formațiunile politice care au semnat acordul să susțină programul de guvernare. Orice plecare a unei formațiuni poate duce la pierderea majorității parlamentare și la aducerea PSD-ului din nou la guvernare. De 31 de ani, am luptat împotriva formațiunilor comuniste care au ținut România pe loc și au ținut-o departe de șansa de a se dezolta.

Fac un apel apăsat către Florin Cîțu și colegii mei din PNL să înteleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune maturitate, echilibru, dialog, respect fata de partenerii de guvernare, dar, in primul rand, respect față de cetățenii României“, a declarat Ludovic Orban.

În plus, liderul PNL a facut un apel catre USR PLUS sa înteleagă că “nu este o soluție să pună presiune asupra guvernului din care fac parte”. “Nu pot sa cred ca vreuna din formatiunile politice din coalitie ar putea sa se gandeasca vreo secunda ca se pot bizui pe PSD”, a mai spus Orban. “Nu putem, din motive conjuncturale, sa aruncam in aer unitatea coalitiei!“, a adaugat presedintele PNL.

Sursa-7Media

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1