May 28, 2024
News Ticker

Ministrul Energiei! Nu am văzut creșteri de prețuri foarte mari!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marți, 31 august, că nu a văzut ”creșteri de preț foarte mari” la facturile de energie.

Acesta a precizat că facturile de gaze sunt mici în timpul verii, iar perioada ”de stres” cauzată de caniculă a trecut.

Am văzut creșteri de preț, dar nu am văzut creșteri de preț foarte mari. Dacă vorbim de gaze naturale, în august și septembrie e consum foarte mic, dacă vorbim de energie electrică a fost o perioadă de consum și un stres energetic datorită caniculei și asta a trecut. Ca să aveți o imagine, vorbim de 4,5 milioane de gospodării cu consum mediu de 50 de kilowați”, a spus Virgil Popescu la finalul discuțiilor cu alte instituții de stat despre creșterea facturilor la energie.

Potrivit Ziare.com, creșterea de prețuri a fost constatată oficial de Institutul Național de Statistică. INS arată că energia electrică s-a scumpit cu 25% și gazele cu 20% față de luna iulie a anului trecut, ducând la majorarea inflației până la pragul de 5%.

Premierul Florin Cîțu a recunoscut creșterea rapidă a prețului la energie, „Un paradox – suntem în România, unde producţia energetică este în majoritate făcută de companii de stat. Companii de stat, oameni numiţi în funcţii politic şi totuşi oamenii trebuie să înţeleagă că preţul la factură făcut de companiile de stat a crescut. Trebuie să explicăm oamenilor de ce au crescut preţurile“, a declarat Florin Cîțu.

Sursa-7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1