Poliția Dâmbovița! Află rezultatele acțiunilor organizate în ultimele 24 de ore!


Pe parcursul zilei de ieri, 30 august, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în menținerea ordinii și siguranței publice, au continuat acțiunile organizate pentru siguranța cetățenilor.

Astfel, au fost organizate 17 acțiuni punctuale care au vizat limitarea infectării cu virusul Sar-CoV-2, descurajarea săvârșirii unor infracțiuni, combaterea faptelor antisociale și creșterea gradului de siguranță în trafic.

Polițiștii, în cadrul activităților desfășurate pentru limitarea pandemiei de COVID-19, au legitimat 1.614 de persoane, au controlat 65 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 598 de obiective de interes.

De asemenea, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, polițiștii de la rutieră și ordine publică, în intervalul orar 06:00-10:00 și 16:00-20:00, au organizat o razie, fiind aplicate 144 de sancțiuni contravenționale, în valoare 28.880 de lei, și constatate 3 infracțiuni.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 29 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 19 pentru neportul centurii de siguranță și 13 pentru abaterile comise de pietoni sau bicicliști.

Totodată, polițiștii au reținut 10 permise de conducere, dintre care trei au fost pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză, două pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și unul pentru consumul de alcool.

În continuare forțele de ordine se află la datorie și acționează permanent pe raza întregului județ.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

În cursul serii de 30 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au oprit pentru control, în localitatea Iazu, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au surprins în municipiul Târgoviște, un bărbat de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, fiind efectuate cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1