December 7, 2023
News Ticker

Avertizare meteorologică! Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată, în Dâmbovița!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ 🟨 COD GALBEN 🟨 valabilă în intervalul august, ora 15:00 – 29 august, ora 23:00, care vizează județul Dâmbovița pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi abundente.

În intervalul menționat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte.

 

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ valabilă în intervalul 27 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00 pentru instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte. Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

În intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20…50 l/mp.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1