January 28, 2022
News Ticker

Purtarea măștii va fi obligatorie în școală pentru copiii de peste 6 ani!

Anul școlar se va redeschide cu prezența fizică a copiilor, iar purtarea măștii va fi obligatorie în școală pentru copiii de peste șase ani. În spațiile deschise, însă, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie, iar activitățile de la ora de sport „vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiu deschis”, a anunțat, vineri, ministra Sănătății, Ioana Mihăilă.

„Ca urmare a discuției am agreat că prioritatea este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posbilității de învățământ în format fizic. De asemenea, trebuie să avem în vedere că acestor copii trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea unor măsuri de protecție în așa fel încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil.

Din acest motiv, purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste șase ani, purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi obligatorie. De asemenea, pentru activitățile sportive, ele vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiu deschis, iar pentru cele în spații închise se va decide în funcție de incidența din comunitatea respectivă dacă ele se pot desfășura în spații închise sau nu”, a spus Ioana Mihăilă.

Premierul își dorește un început de an “cât mai aproape de normalitate”

Florin Cîțu a cerut ca festivitățile de început de an școlar să fie organizate “cât mai aproape de normalitate”: “Știu că este complicat, dar am încredere că vom găsi cele mai bue soluții. Este un moment important în viața fiecărui elev și aș vrea să ne bucurăm împreună în această zi”.

De asemenea, premierul a insistat pe vaccinarea sau testarea angajaților, inclusiv din sistemul de învățământ.

“Eu mi-a exprimat ca de fiecare dată opinia că nu doar personalul din sistemul medical, dar și cel din învățământ, din MAI, MApN și sistemul public trebuie ori să se vaccineze, ori să se testeze. Nu putem să mergem mai departe așa cum am mers până acum”, a declarat Florin Cîțu.

La rândul lui, Sorin Cîmpeanu a declarat că festivitățile de deschidere s-ar putea organiza în exterior, dar masca va fi obligatorie, iar durata va fi limitată la o oră – o oră și jumătate.

“Vor fi aglomerări, trebuie să protejăm elevii”, a adăugat Cîmpeanu.

Sursa- pedagoteca.ro

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1