Arhiepiscopia Târgoviștei! Ziua Națională pentru Comemorarea Martirilor Brâncoveni și de Conștientizare a Violenței Impotriva Creștinilor!


Ziua Națională pentru comemorarea Martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violenței împotriva creștinilor a fost marcată în Arhiepiscopia Târgoviștei, luni, 16 august 2021, conform legii nr. 134/2020 și a Hotărârii 6.107/2020, a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Astfel, pentru a evidenția semnificația acestei zile, dar și pentru conștientizarea contemporanilor de necesitatea unui înnoit angajament creștin, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, bisericile unor parohii și mânăstiri eparhiale legate de personalitatea Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu au fost iluminate în roșu, culoare ce simbolizează sângelui martirilor.

În predica din cadrul Sfintei Liturghii, la duminica din ziua de 15 august, preoții au amintit despre semnificația acestei zile, precum și despre martiriul creștinilor din toate timpurile, despre rolul mărturisitor al jertfei lor pentru misiunea Bisericii, despre necesitatea conștientizării violențelor asupra creștinilor, fiindcă religia noastră este cea mai persecutată din lume, precum și despre nevoia promovării Creștinismului.

Reamintim că la inițiativa Mitropolitului Nifon, Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei a tipărit anul acesta volumul intitulat Sfântul Ianache Văcărescu – mărturisitor al credinței străbune dimpreună cu Sfinții Martiri Brâncoveni, iar în anul 2014, volumul denumit Sfinții Brâncoveni – martiri ai credinței neamului românesc.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1