April 19, 2024
News Ticker

Protecția solară – un pas important spre sănătate! Campanie DSP Dâmbovița!

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Dâmboviţa, organizează în luna august 2021, activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanța protecției solare, în prevenirea cancerelor de piele.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, la fiecare 4 minute o persoană moare de cancer de piele; legătura dintre expunerea la soare şi cancerele de piele a fost descoperită abia în 1956; în România peste 1000 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom malign, iar aproape o treime decedează din cauza acestei afecţiuni.

Scopul Campaniei este conștientizarea populației cu privire la necesitatea adoptării de comportamente protective, pentru a preveni  apariția cancerelor de piele, în mod special a melanomului malign, a afecţiunilor oculare şi a altor patologii secundare expunerii excesive la radiaţii ultraviolete.

Obiectivul principal al Campaniei este creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la riscul apariţiei afecţiunilor maligne la nivelul tegumentelor sau a altor afecţiuni datorate expunerii excesive la soare.

Obiective specifice:

  1. Promovarea comportamentelor de protecţie solară la nivel populaţional.
  2. Îmbunătăţirea informării populaţiei cu privire la tipul de metode de protecţie solară asociabilă.
  3. Educarea populaţiei cu privire la importanţa examinărilor profilactice postsezoniere a tegumentelor pentru depistarea cancerelor de piele.
  4. Îmbunătăţirea cunoştinţelor mamelor cu privire la mijloacele utilizate pentru o expunere în siguranţă a copiilor la soare.

Bucuraţi-vă în siguranţă de soare!  Nu uitaţi – pălăria şi ochelarii de soare, hidratarea corespunzătoare, utilizarea cremelor de protecţie solară!

 

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1