September 26, 2022
News Ticker

Trăiri Colorate! Barbara – Brigita Popa, expoziție de artă la Muzeul de Artă Târgoviște!

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită să vizitați, începând cu data de 10 august 2021, expoziţia de artă „TRĂIRI COLORATE”, a artistei  Barbara – Brigita POPA, care va fi deschisă la Muzeul de Artă din Târgovişte.

Tânăra artistă târgovișteancă, din prima generație de absolvenți ai Liceului de Arte din Târgoviște – actualul Liceu „Bălașa Doamna” – vine în premieră la Muzeul de Artă cu o expoziție personală în care lucrările vorbesc despre traseul și preferința pentru subiectele tradiționale din creația sa. Pentru iubitorii de artă care ne urmăresc expozițiile, artista nu constituie o necunoscută, lucrări ale acesteia fiind distinse de-a lungul anilor la Bienala de artă „Gheorghe Petrașcu” .

Cele 22 de lucrări înfaţișate publicului stau mărturie stilului inconfundabil al artistei și reprezintă, în imaginea picturii contemporane, o parte din munca desfăşurată în mediul educaţional şi personal al Barbarei Popa.

Expoziția prezintă o „paletă” inspirată atât din elementele tradiţionale româneşti, cât şi din universal abstract, aducând o însuflețire interesantă artei contemporane dâmboviţene.

Buchetul de lucrări subliniază stilul pictoriţei Popa Barbara şi trasmite trăirile acesteia transpuse pe pânză încă din anul 2003.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Artă din Calea Domnească nr. 185, începând de marți, 10 august 2021, ora 9.00. Expoziția este deschisă până la data de 25 septembrie 2021, de marți până duminică, între orele 9 – 17.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1