October 2, 2022
News Ticker

MAI s-a răzgândit! Noțiunea de Gen va fi înlocuită cu Sex pe noua carte de identitate!

Directorul Direcției Evidența Populației din cadrul Ministerului de Interne, chestorul Cătălin-Aurel Giulescu, a declarat vineri la Digi24 că noua carte de identitate electronică va fi modificată astfel încât mențiunea „gen” să fie înlocuită cu „sex”, iar pe blanchetă să apară și drapelul României. Mențiunile vin după ce AUR și lideri PNL au criticat noul document de identitate.

 

Cătălin-Aurel Giulescu, directorul Direcției pentru Evidența Persoanelor a declarat la DIGI24 că: „La nivel european s-a stabilit foarte clar că în ceea ce privește elementele distinctive, în ceea ce privește genul masculin sau feminin, se aplică legislația națională a statului membru. Legislația stabilește foarte clar că există doar două opțiuni: F pentru feminin și M pentru masculin. Singurul element pe care l-am preluat din regulament este această opțiune referitoare la gen. Fiecare stat membru a avut posibilitatea să aplice dispozițiile regulamentului. Am ales să folosim explicit termenul folosit de regulamentul Uniunii Europene, fără niciun fel de altă interpretare. Reiterez ideea noastră, esența proiectului pilot a fost să vedem ce reacții primim de la populație.Vă pot spune că începând de ieri, grupul de lucru deja lucrează. Opțiunile merg către schimbarea acestei mențiuni“.

De asemenea, Giulescu a precizat că pe cartea de identitate simplă (cea fără cip) vor apărea primele două versuri din imnul național, stema, drapelul, Ateneul și brâul maramureșan.

Putem să avem și două versiuni pe an”, a mai precizat chestorul de poliție.

 

Sursa-7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1