September 27, 2022
News Ticker

Secretar de Stat, Cătălina Bădoiu! Analiza impactului programului Mese Calde în județul Dâmbovița!

Secretarul de stat Cătălina Bădoiu a analizat impactul programului „Mese Calde” în județul Dâmbovița

 

Secretarul de stat Cătălina Bădoiu a mers luni, 2 august 2021, într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița, pentru a analiza modalitatea de derulare a programului „Mese Calde”, impactul programului asupra beneficiarilor și problemele cu care se confruntă organizațiile partenere în distribuirea tichetelor sociale.

Prima parte a întâlnirii a vizat discuții cu reprezentanți ai Instituției Prefectului județului Dâmbovița, dar și ai autorităților publice locale din Bezdead și Brănești, în vederea identificării celor mai bune măsuri pentru a încuraja vârstnicii de peste 75 de ani să folosească tichetele sociale acordate.

Partea a doua a zilei a fost dedicată distribuției de hrană caldă și poveștilor de viață cu persoanele nevoiașe, cu venituri lunare sub 800 lei, pentru care o porție de mâncare caldă înseamnă o adevărată binecuvântare. La nivelul proiectului, numărul total de beneficiari este de aproximativ 285.000, iar în județul Dâmbovița aproximativ 7.000 de persoane vârstnice și persoane fără adăpost beneficiază de tichete sociale pentru mese calde.

Autoritățile județului Dâmbovița și-au exprimat dorința de a sprijini în continuare programul „Mese calde”, pentru ca tichetele sociale să ajungă până la încheierea acestui program la toți beneficiarii.

Beneficiarii s-au declarat mulțumiți de mesele calde primite, cu atât mai mult cu cât majoritatea le primesc direct acasă. Pe lângă beneficiari, proiectul are un impact pozitiv și în rândul furnizorilor care și-au menținut activitatea pe toată perioada pandemiei.

„Doresc să le mulțumesc, cu acest prilej, tuturor reprezentanților Instituțiilor Prefectului și ai Autorităților Publice Locale care au sprijinit programul și au dedicat timp și resurse importante activităților de implementare. Astfel de vizite sunt necesare pentru a verifica modul în care se derulează implementarea unui proiect «la firul ierbii» și a veni cu soluții la problemele ce pot afecta desfășurarea activităților. Îmi exprim convingerea că împreună vom reuși să creștem gradul de utilizare a tichetelor sociale până la 100%”, a declarat secretarul de stat Cătălina Bădoiu.

Programul „Mese calde” este finanțat prin Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD), prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) și are o valoare totală de 133 milioane euro, defalcată astfel:

Contribuția UE (85%)

– euro –

Contribuția națională (15%)

– euro –

TOTAL

– euro –

113.050.000 19.950.000 133.000.000

 

Direcția de Comunicare

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1