February 23, 2024
News Ticker

Deputatul PSD, Radu Popa! In memoriam, Ion Stan! A fost un patriot autentic!

A fost un om deasupra timpului său. Un patriot autentic și un suporter necondiționat al idealurilor naționale.

A iubit democrația și a asumat valorile ei chiar și atunci când a înțeles că prețul libertății este libertatea însăși.

Astăzi se împlinesc trei ani de la moartea sa prematură. Îmi amintesc cu durere ziua înmormântării și eforturile unor pigmei morali de a ieși în față precum păduchii. Era exact ceea ce Ion Stan a urât cel mai mult în timpul vieții sale:ipocrizia.

Astăzi ne-au rămas de la el exemplul unui patriotism care transcede propria ființă și ideea de luptă asumată pentru idealurile stângii, în vremuri în care social-democrația trăia din gesturi simbolice. E o moștenire grea pe tru că duce cu ea un model care ne-a transformat ireversibil pe cei care l-am asimilat și ne-a făcut incompatibili cu jocurile opace desfășurate azi de personajele care stau camuflate în spatele unor etichete.

Probabil si de aceea, când unii trădători pretind de la foștii lor șefi mai mult respect, în baza unor relații fals amicale, cred ca e cazul să își amintească și să nu uite niciodată că manufactura care l’a nenorocit pe Ion Stan e o coproducție a lor, a celor care azi au pus bazele Pro Romania și care lucrau-atunci ca și acum- în aceiași echipă. A fost o execuție politică pe bază de denunțuri scrise sub identitatea unor “martori protejați” sprijiniți de frigul arhivelor. Dar viața va face dreptate chiar atunci când nimeni nu mai crede…Deja a început.

Până atunci să ridicăm o rugăciune pentru sufletul lui și pentru tăcerile noastre!

Deputat Radu Popa – Vicepreședinte PSD Dâmbovița

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1