May 28, 2024
News Ticker

PSD Dâmbovița! E oficial! Avem cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani!

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Este oficial! Primele șase luni ale lui 2021 au adus cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani! 

Și, din nefericire, nu există niciun semn că această spirală a scumpirilor se va opri. Dimpotrivă!

PSD somează guvernul Cîțu și pe liderii coaliției PNL-USRPLUS-UDMR să coboare în lumea reală și să ia decizii de urgență prin care să-i ajute pe cei care nu mai pot sau nu vor mai putea face față scumpirilor. Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil și PSD insistă ca acest proiect să fie înscris pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaților care urmează să fie convocată.

PSD a avertizat că liberalizarea pieței energiei, fără pregătirile necesare, naște monștri. Toate prețurile cresc nestăvilit și mușcă nemilos din puterea de cumpărare, ca urmare a  sarabandei de scumpiri din zona utilităților esențiale: energie electrică, gaz și combustibil.

Ce se întâmplă acum arată cât de toxică, nocivă și ticăloasă este actuala guvernare. A liberalizat piața energiei cu justificarea că astfel prețurile vor scădea și acum, când românii se sufocă sub impactul scumpirilor, dau dovadă de un cinism inegalabil, afirmând că România are „printre cele mai mici prețuri din Europa” la energia electrică, fără să scoată însă niciun sunet despre faptul că românii au cele mai mici salarii din Europa.

Deja, pe piața liberă, prețurile energiei electrice doboară record după record! În luna iulie, prețul mediu pe piața spot a fost de 462 de lei/MWh, DE DOUĂ ORI ȘI JUMĂTATE MAI MARE decât acum un an și cel mai mare preț lunar înregistrat vreodată.

Se impune promulgarea și aplicarea urgentă a legii consumatorului vulnerabil, nu din toamna anului viitor, așa cum vrea guvernul Cîțu.

Altfel, la iarnă, milioane de români care trăiesc din salariul sau pensia minimă pe economie vor ajunge în situații dramatice – ori să înghețe în case, ori să consume, să fie debranșați și să fie aruncați în stradă pentru neplată.

 

PSD Dâmbovița

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1