Posturi noi în Poliția Română! Ministrul Bode înființează o nouă structură în MAI!


Prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, se înființează o nouă structură în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Conform bugetul.ro, din 2 august 2021, va fi înființată Direcția de Pregătire Profesională, structură aflată în subordinea Inspectoratului General al Poliției Române.

Direcția de Pregătire Profesională va fi înființată prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne și va număra 380 de posturi.

Noua structură va fi compusă din două servicii: Serviciul Formare Inițială și Continuă și Serviciul Pregătire pentru Intervenție.

Conform Sindicatului Europol, Serviciul Pregătire pentru Intervenție va avea rol pentru:

  1. pregătirea tactică;
  2. pregătirea pentru instrucția tragerii;
  3. pregătirea fizică și de autoapărare;
  4. pregătirea pentru conducerea auto;

La nivel teritorial, în cadrul inspectoratelor județene de poliție vor exista servicii și birouri de pregătire profesională, fiecare structură având un număr diferit de posturi în funcție de mărimea structurii respective.

Conform sursei citate, ocuparea posturilor în cadrul acestei noi structuri se va face în baza unui proces de selecție și cu îndeplinirea unor criterii specifice de ocupare, cu aprobarea exclusivă a IGPR.

Procesul de pregătire profesională va fi monitoritzat de IGPR, pe baza unei aplicații dedicate acestui tip de activitate.

Bugetul.ro, Sindicatul Europol

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1