December 7, 2023
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Activitate pentru informarea tinerilor aflați în Tabăra de Vară!

Pe parcursul zilei de ieri, 29 iulie, structura de analiză și prevenire a criminalității, în colaborare cu polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, s-au deplasat pe platoul montan din zona Padina, unde este organizată o tabără de vară la care participă 40 de elevi.

Astfel, polițiștii au inițiat discuții referitoare la regulile și măsurile de siguranță pe care tinerii trebuie să le respecte în timpul petrecut în tabără și despre amenințările pe care le pot întâlni în mediul online, în acest sens fiindu-le prezentate exemple adaptate vârstei, dar și consecinţele care apar în situaţia comiterii unor fapte antisociale.

În cadrul dezbaterilor şi discuţiilor purtate cu elevii aflaţi în tabără, poliţiştii au subliniat importanţa educaţiei în formarea şi dezvoltarea personală a acestora, atrăgând atenţia asupra modalităţilor de petrecere a timpului liber, totodată, fiind sublinită și importanța implicării tinerilor în activităţi de comunicare şi interacţiune personală.

Activitatea polițiștilor a vizat informarea și responsabilizarea tinerilor în scopul prevenirii unor situații de risc pentru aceștia, fiind circumscrisă campaniei de prevenire ”Vacanță în siguranță”.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1