April 20, 2024
News Ticker

Drulă, cu DN71 ce faci?! Ministrul Transporturilor nu-l demite pe directorul CFR Călători! Singur când te demiți?!

Întrebat dacă-l va demite pe directorul CFR Călători, după recentele incidente de pe calea ferată, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat vineri că judecă activitatea celor din subordine după ”profesionalism şi eficienţă”.

Un grav accident feroviar, produs miercuri noapte în stația Fetești, a creat haos pe calea ferată spre mare. Un tren de marfă privat, condus de un mecanic băut, care ar fi adormit, a intrat într-o altă garnitură oprită.

În timp ce ministrul Transporturilor a convocat ședințe cu transportatorii feroviari, premierul Florin Cîțu a declarat că directorul CFR Ovidiu Vizante n-ar trebui să mai fie în funcție.

Cu toate acestea, pentru ministrul Drulă, acest subiect ”este încheiat”, deoarece directorul de la CFR și-a prezentat public scuze.

“Am spus de la început că principiile pe care funcţionez şi echipa mea funcţionează cât timp sunt aici sunt pe bază de profesionalism şi eficienţă. Asta înseamnă că actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment, o declaraţie, oricât de nefericită a fost. Domnul director de la CFR Călători şi-a prezentat scuze public ieri şi subiectul pentru mine e încheiat” – a declarat șeful de Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor a precizat, însă, că există o evaluare a mandatului directorului CFR.

”Dar există o evaluare a mandatului dumnealui. Dumnealui are un mandat, conform legii, de patru plus două luni. Aşa sunt mandatele cu o evaluare interimară la patru luni şi una finală la şase luni. Acest termen de patru luni se împlineşte pe 19 august. Vom avea o evaluare profesionistă aşa cum facem pentru toţi managerii pe care i-am adus în Ministerul Transporturilor şi vom concluziona atunci ce se întâmplă în continuare la CFR Călători”, a mai precizat Drulă.

Un alt incident recent legat de CFR a fost cel al copiilor care au rămas blocați în câmp, timp de mai bine de 9 ore. De asemenea, în cele 29 de ore, cât a durat drumul chinuitor cu trenul CFR, într-o căldură insuportabilă, pasagerii au primit de două ori câte un corn și o sticlă cu apă.

Întrebat de un jurnalist de ce nu a ajuns o locomotivă la oamenii blocați în câmp, Vizante a spus: ”Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația”.

Sursa – 7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1