June 13, 2024
News Ticker

Revoltător! Adolescentă din India, ucisă în bătaie de membrii familiei sale pentru că a purtat blugi!


Neha Paswan, o adolescentă în vârstă de 17 ani din India, a fost bătută până a murit de membri ai familiei sale care i-au spânzurat apoi trupul neînsuflețit în public fiindcă a purtat blugi, relatează New York Post.

Shakuntala Devi Paswan, mama tinerei a declarat că bunicul patern și unchii fetei au atacat-o cu bâte în locuința familiei după o ceartă legată de hainele acesteia, potrivit BBC. Crima a avut loc săptămâna trecută în statul Uttar Pradesh, cel mai populat al țării.

Ea a ținut un post religios pe durata întregii zile. Seara, și-a luat o pereche de blugi și un top și și-a făcut ritualurile. Când bunicii săi au obiectat față de vestimentația ei, Neha a răspuns că blugii sunt făcuți pentru a fi purtați și că ea îi va purta, a relatat mama fetei.

Cearta a devenit violentă și bărbații din familie au bătut-o pe fată până când aceasta și-a pierdut cunoștința, socrii lui Devi Paswan spunându-i apoi acesteia că vor chema un șofer pentru a o duce pe tânără la spital.

„Nu m-au lăsat să o însoțesc așa că mi-am alertat rudele mele care s-au dus la spital să o caute dar nu au reușit să o găsească”, a povestit mama lui Neha, adăugând că în dimineața următoare a găsit trupul fiicei sale atârnat de un pod deasupra unui râu.

Zece persoane sunt anchetate pentru omor, distrugere de probe, printre acestea numărându-se bunicii, unchi, mătuși, verișori ai fetei și șoferul care ar fi trebuit să o ducă la spital. Patru dintre suspecți au fost deja arestați.

Shakuntala Devi a relatat că socrii săi puneau presiuni pe Neha să își abandoneze studiile de la o școala locală deși tatăl ei lucra ca zilier în statul învecinat Punjab pentru a-i asigura fetei o educație.

Cultură de violență împotriva femeilor

Cazul revoltător ilustrează violența cu care fetele și femeile din India se confruntă zilnic. În medie 20 de femei sunt ucise în această țară în fiecare zi doar pentru că nu au adus cu ele o zestre suficient de mare, potrivit BBC.

Luna trecută o tânără de 20 de ani a fost bătută de tatăl ei și de trei verișori după ce a încercat să fugă de un soț violent.

Femeia din statul Madhya Pradesh a fost apoi legată de un copac, potrivit unor imagini video care au făcut înconjorul platformelor social media din țară, relatează The Indian Express.

Cu o săptămână înainte de incidentul respectiv, două fete din regiune au fost pălmuite, lovite, trase de păr și bătute cu bâte de membrii ai familiilor lor fiindcă au vorbit cu un verișor la telefon, potrivit NDTV.

Poliția a arestat 7 persoane după ce imaginile video cu incidentul s-au viralizat, acestea arătând cum trecătorii s-au oprit să se uite la atac fără ca vreo persoană să intervină.

Într-un alt incident care a devenit viral pe social media, două adolescente din statul Gujarat au fost bătute de o gloată de cel puțin 15 bărbați fiindcă au vorbit la telefoanele lor mobile, potrivit India Today.

„Este șocant că în secolul XXI ucidem și atacăm fete pentru că poartă blugi sau vorbesc la telefonul mobil”, a declarat pentru BBC Rolly Shivhare, o activistă pentru drepturile femeilor.

Un sondaj realizat în 2018 de către Fundația Thomas Reuters a descoperit că experții clasifică India drept cea mai periculoasă țară pentru fete și femei din rândul celor membre ale ONU.

 

Sursa – 7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1