February 25, 2024
News Ticker

Află lista țărilor cu risc epidemiologic! Marea Britanie și Spania rămân în zona roșie!

Guvernul a actualizat joi, 22 iulie, lista ţărilor cu risc epidemiologic. Marea Britanie, Spania, Portugalia și Olanda rămân pe lista roșie, iar Grecia rămâne în cea galbenă. Noile restricții intră în vigoare din 25 iulie, ora 00.00.

În total, 35 de state sunt incluse pe lista roşie, între care Spania, Cipru, Marea Britanie Portugalia, Olanda. Malta a trecut și ea din zona verde în cea roșie.

Față de ultima listă, Gibraltar, Irak, Iran, Kazahstan și Botswana au intrat din zona galbenă în zona roșie. Oman, Maldive sunt țările care au trecut din zona roșie în zona galbenă, iar Chile și Monaco, din zona galbenă în cea verde.

Emiratele Arabe Unite, o destinație populară pentru vacanțele românilor, rămâne în zona galbenă.

Cei vaccinați împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie.

În schimb, cei nevaccinați care intră în România din țările aflate pe lista galbenă stau în carantină 14 zile, dacă nu prezintă un test PCR negativ.

Cei nevaccinați care vin din țările incluse în zona roșie sunt nevoiți să stea în carantină, indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR negativ.

Sursa – 7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1