December 2, 2023
News Ticker

Asociațiile de elevi! Plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva Ministrului Educației Naționale!

Asociaţiile de elevi au depus astăzi o sesizare penală pe numele ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru abuz în serviciu. După 30 de zile de la intrarea Ordonanţei de Urgenţă în Monitorul Oficial, metodologia de decontare a transportului elevilor nu a fost dată, astfel fiind încălcată OUG 50/2021, susţin elevii. Ministrul a anunţat că metodologia urmează să fie publicată astăzi, cu o zi întârziere.

Elevii sunt în vacanţă. În vacanţă, pe vremea mea, elevii nu mergeau la şcoală, deci nu făceau naveta la şcoală. Deci, îmi rămâne să-mi cer scuze şi acelor elevi care neştiind că sunt în vacanţă au dorit să meargă la şcoală şi n-au putut să deconteze naveta pentru a merge la şcoală din cauza acestei întârzieri. Dreptul de a demola este un drept important. Îl susţin. Aş ruga, însă, elevii, că după ce termină de demolat ce şi-au propus să demoleze, dacă vor, să vină alături de Ministerul Educaţiei şi să facem şi ceva construcţie în educaţie. Sigur, asta dacă nu cumva au prea multe teme de vacanţă“, a spus ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Elevii sunt nemulţumiţi pentru că nu a fost respectată ordonanţa cu privire la transportul navetiştilor şi îl acuză pe ministru că nu este interesat de problemele acestea.

Tinerii menţionează că sunt în jur de 300.000 de navetişti care nu îşi pot desfăşura activitatea aşa cum trebuie din cauza problemellor transportului public. Ei aşteaptă în acest moment să vadă cum vor evolua plângerile.

„Suntem nemulţumiţi deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres faţă de transportul elevilor şi asigurarea transportului gratuit al elevilor. Mai mult, la momentul actual, în urma adoptării unei OUG prin care se modifică şi se reintroduce procedura de decont a navetei elevilor, a fost prevăzut faptul că, la termen de 30 de zile de la adoptarea ordonanţei, ministrul va adopta, prin ordin de ministru, o anumită metodologie de decontare. Au trecut peste 30 de zile şi încă nu a fost adoptat respectivul ordin, fiind încălcată o ordonanţă care, până la urmă, însăşi ministrul a dat-o”, a declarat, la Antena 3, Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa.

Sorin Cîmpeanu a spus că metodologia va fi publicată abia astăzi şi îşi asumă întârzierea de o zi care a avut loc.

Acesta spune că decontarea se face doar în perioada cursurilor, nu şi în vacanţă, dar nu a luat în calcul şi navetiştii care merg la practică sau la ore remediale.

Ministrul a convocat o şedinţă de CDS la scurt timp după ce au avut loc interviurile membrilor asociaţiilor.

Sursa-7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1