May 29, 2024
News Ticker

Președintele PRO România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu! Situație dramatică la Vârfuri!

În urmă cu câteva zile, am fost la Vârfuri. Ploile din ultima perioadă au afectat grav localitatea, generând pagube foarte mari. Peste 100 de familii sunt izolate. În satul Cârlănești, nu poate ajunge o mașină de pompieri sau o ambulanță. Oamenii vor ajunge în situația să-și ducă morții la groapă pe brațe‼️
👉 Refacerea și modernizarea infrastructurii distruse de alunecările de teren necesită, în opinia mea, 3 – 3,5 milioane euro.
1️⃣ Pentru realizarea unor lucrări de primă urgență, Primăria Vârfuri are IMEDIAT nevoie de 2,5 milioane lei (lucrări de viabilizare a drumurilor, corectarea torenților, amenajarea unor zone de scurgere a apelor, lărgirea carosabilului în zonele cu alunecări, pietruiri).
2️⃣ Este necesară realizarea unor expertize tehnice, studii de fezabilitate și proiecte tehnice pentru refacerea infrastructurii rutiere.
👎 Din păcate, observ o anume indiferență (ca să nu zic absență totală) din partea autorităților județene și centrale. Sunt și în Vârfuri, dar și în alte comune oameni disperați și singurii care au trecut pe acolo sunt reprezentanții ISU Dâmbovița și cei ai unei direcții de infrastructură a Consiliului Județean. Nici prefectul, nici președintele CJD, nici parlamentarii PSD – PNL – USR, nici șefii de servicii publice, nici liota de lăudători ai unora sau ai altora nu au călcat pe la Vârfuri. Unii pentru că nu știu unde e localitatea pe hartă sau nu au auzit în viața lor de Cârlănești, Șuvița, Cojoiu sau Merișoru. Iar alții pentru că nu sunt la modă cizmele de cauziuc, iar trotinetele sunt inutilizabile pe drumurile rupte.
👎 De cei de la București, ce să mai vorbim? Liderii PNL și USR-PLUS sunt prea ocupați să se bată între ei pentru puterea din partide. Nimeni nu merge prin țară, acolo unde oamenii suferă. E o indiferență cruntă și nimeni nu mai pare revoltat. „Spiritul civic” al #TFL e în vacanță (era foarte activ când mergeau Ponta și membrii guvernului său prin sate și alocau imediat bani pentru reparații). În timpul ăsta, autoritățile locale din comunele afectate sunt amăgite să depună solicitări la Compania Națională de Investiții, pentru un iluzoriu sprijin la anul și la mulți ani.
Atât.
Adrian Țuțuianu – Președinte PRO România Dâmbovița
Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1