October 2, 2022
News Ticker

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România!

‼️ Ieri, 12 iulie 2021, am fost prezent la reuniunea Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România(AMR), cu participarea Prim-ministrului României, Florin Vasile Cîțu, a Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltán Cseke și a Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.
📌 În cadrul interpelării pe care am avut-o, am solicitat lămuriri cu privire la căteva probleme importante pentru comunitățile locale, repectiv:
✅ – Schimbarea mecanismului de echilibrare a bugetelor locale și diminuarea în anul 2021, prin Legea bugetului de stat, până la suma de 770 lei/an, a cotei minime de finanțare/locuitor alocate de la bugetul de stat, față de 830 lei, cât a fost în anul 2020.
✅ – Necesitatea respectării de către Guvern a prevederilor Legii nr. 1/2011 și asigurarea în consecință a sumelor necesare susținerii gratuității pentru transportul local al elevilor.
✅ – Necesitatea respectării de către Guvern a prevederilor Legii nr. 1/2011 și instituirea costului standard pentru creșe, cu asigurarea unei cote de finanțare de la bugetul de stat;
✅ – Necesitatea asigurării unor finanțări, chiar și rambursabile, pentru susținerea cheltuielilor pe care primăriile le au în derularea proiectelor, inclusiv a cotei ce ne revine în cadrul proiectelor europene;
✅ – Corelarea proiectelor din Programele Operaționale Regionale 2021-2027 (POR) cu cele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR);
📌 Din păcate, în afara unor angajamente formale, nu numai că nu am primit vreun răspuns concret de la înaltele oficialități prezente, dar am constatat și o lipsă evidentă de cunoaștere a celor mai multe dintre problemele pe care le au comunitățile locale.
Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Targoviste
Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1