February 22, 2024
News Ticker

Asociația Ecologică Floare de Colț! Bucegi Junior Ranger!

BUCEGI JUNIOR RANGER

Asociaţia Ecologică Floare de Colţ este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în martie 2010. Membră activă a Fundaţiei pentru Tineret Dâmboviţa și a Grupului de Acţiune Locală „Bucegi-Leaota”, asociaţia implementează în perioada 1 iunie – 15 august 2021, în parteneriat cu Asociaţia Chindia Jurasic Park şi cu finanţare din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România, proiectul “BUCEGI JUNIOR RANGER”.

Scopul proiectului este creşterea gradului de promovare şi popularizare a ariei naturale protejate Parcul Natural Bucegi, în rândul elevilor şi profesorilor din Şcoala Gimnazială “Coresi” Târgovişte, pentru a ridica nivelul de cunoaştere şi acceptare a acestei arii protejate în rândul comunităţii locale.

După activităţile teoretice desfăşurate în şcoală, e timpul pentru taberele tematice, care vor avea loc în Parcul Natural Bucegi. Prima etapă va avea loc în perioada 11-15 iulie 2021, iar a doua, în perioada 24-30 iulie 2021. La fiecare tabără vor participa câte 20 de elevi, coordonaţi de monitori ai asociaţiei şi însoţiţi de rangeri ai Parcului Natural Bucegi, elevi care vor deprinde tainele muntelui şi vor înţelege mai bine care este rolul unei arii naturale protejate.

Proiectul va contribui astfel la promovarea şi protejarea Rezervaţiilor şi monumentelor din Parcul Natural Bucegi şi va stimula participarea copiilor şi tinerilor la activităţi de educaţie ecologică montană.

Bocanciu Ileana

Preşedinte AEFC, coordonator proiect

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1