February 22, 2024
News Ticker

Promoția 2021! Depunerea Jurământului de Credință de către absolvenții Facultății de Teologie Târgoviște!

La Catedrala din Târgoviște s-a desfășurat vineri, 2 iulie 2021, sub conducerea  Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, ceremonia depunerii jurământului de credință de către absolvenții Facultăți de Teologie și Științele Educației a Universității “Valahia” din Târgoviște.

La eveniment au luat parte studenții promoției 2021, licență și masterat, membri ai familiilor lor, profesorii acestei instituții teologice, Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, precum și slujitorii Catedralei.

După săvârșirea slujbei Te Deum-ului, în cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat importanța specială a solemnității depunerii jurământului de credință a noilor absolvenți, moment ce marchează integrarea lor în opera misionară eclezială. Primăvară și viitor al Bisericii, noii absolvenți au datoria de a pomova cu mult entuziasm, responsabilitate și demnitate, ca misionari ai lui Hristos în lume, principiile de viață creștină.

În contextul intensificării tendințelor seculariste, atesite și materialiste din lumea de astăzi, crește și nevoia unei cât mai profunde mărturii de credință, de speranță și de iubire în comunitățile noastre parohiale, pentru a contribui la aprofundarea misiunii-pastorale a Bisericii în contemporaneitate.

 

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1