May 29, 2024
News Ticker

CoPreședinte AUR, deputatul George Simion! Prețurile materialelor de construcții au luat-o razna!

În vreme ce premierul Florin Cîțu delirează despre creșterea puterii de cumpărare a românilor, prețurile au urcat până la cer. Pe piața materialelor de construcții, situaţia a scăpat cu totul de sub control: prețul materialelor a explodat, șantierele sunt blocate, firmele de construcții se află în pragul falimentului, oamenii sunt disperați.

Astfel, preţul lemnului finisat a crescut cu 250%, fierul beton cu 70%, tâmplăria PVC cu 25%, termoizolațiile cu 60%, structura metalică cu 100%, iar exemplele pot continua. Mai mult, unii patroni de firme susțin că furnizorii de energie electrică forțează creșterea prețului cu 40 la sută.

Cele mai afectate sunt firmele de construcții cu contracte publice mai vechi. Acestea lucrează în pierdere sau trebuie să sacrifice calitatea pentru a finaliza lucrările.

Produsele continuă să se scumpească de la o zi la alta, într-o spirală nebună.

Această criză gravă nu poate lăsa fără reacție Ministerul Economiei și Consiliul Concurenței, care trebuie să cerceteze de îndată cauzele apariției unui asemenea fenomen.

Prin urmare, cerem Consiliului Concurenței să intervină asupra unei posibile înțelegeri între jucătorii de pe piața materialelor de construcții din România, iar Ministerului Economiei să preia toate facilitățile care pot produce fier beton. Urgent

Deputat George Simion – copreședinte AUR

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1