May 22, 2024
News Ticker

Deputat PPUSL, Ana Loredana Predescu! Cei care învață o meserie pot avea șansa de a-și deschide propria afacere!

Ana-Loredana Predescu, deputat PPU(social-liberal), afiliat grupului PSD, a depus un proiect de lege care prevede dobândirea de competențe antreprenoriale și financiare de bază, pentru elevii din învățământul profesional și tehnic, pe întreaga durată a anilor de studiu. 

Membru în Comisia pentru învățământ de la Camera Deputaților, parlamentarul de Brașov a declarat:

„Ca fost reprezentant al Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și susținător al mediului de afaceri românesc, am  realizat un proiect de suflet pentru a oferi șansa elevilor din învățământul profesional și tehnic de a dobândi competențe antreprenoriale și financiare de bază, pe care ulterior le pot folosi pentru a-și deschide propriile afaceri.

Un exemplu poate fi tânărul patiser care, în opinia mea, trebuie să dețină informația necesară pentru a decide dacă va fi angajat, sau putem spune, propriul său stăpân și să-și deschidă o patiserie. Micile afaceri pot fi o soluție reală pentru redresarea  economică.”

Deputatul de Brașov a mai adăugat:

„Din nefericire, România se numără printre cele câteva ţări europene care nu au încă o strategie naţională pentru educaţie antreprenorială.

Studiile arată că elevii și studenții care beneficiază de educație antreprenorială, au șanse de 3 până la 6 ori mai mari de a-și deschide o afacere ulterior, într-un anumit moment al vieții, comparativ cu cei care nu au acces la astfel de competențe.”
***

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, în sensul dobândirii competențelor antreprenoriale și financiare de bază în învățământul profesional și tehnic pe toată durata anilor de studiu, în vederea dezvoltării antreprenoriatului autohton și reducerii șomajului.

Potrivit INS, în România sunt peste 1,7 milioane de lucrători pe cont propriu sau de oameni care desfășoară activități independente.

Raportat la nivelul de instruire al celor care au ales să practice activități independente sau să înceapă o afacere, ori o activitate pe cont propriu, cei mai mulți au studii medii (liceu sau școală profesională), peste 832 de mii.

Birou Parlamentar
Ana-Loredana Predescu

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1