September 26, 2022
News Ticker

Bărbat din Cojasca, amendat pentru continuarea propagandei electorale!

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne sunt în teren pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și facilitarea procesului electoral în cele 10 secții de votare constituite pe raza județului Dâmbovița.

De la începutul procesului de votare, nu s-au produs evenimente de o gravitate deosebită în planul ordinii publice.

Până la ora 13:00, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, au fost efectuate 84 de semnalări prin Sistemul Informatic de Monitorizare a prezenței la vot – SIMPV, dintre care 71 nu s-au confirmat, iar 13 sunt în curs de verificare.

De asemenea, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, conform art. 108, lit. s) din Legea 115/2020, după ce un bărbat de 28 de ani, din Cojasca, ar fi continuat propaganda electorală după încheierea campaniei, prin postarea pe o rețea de socializare a unei fotografii cu un afiș electoral.

Totodată, ca urmare a unei sesizări, polițiștii dâmbovițeni au efectuat verificări cu privire la staționarea unei persoane care ar influența alegătorii, în proximitatea unei secții de votare din comuna Braniștea, ocazie cu care, până în prezent, nu au fost identificate elemente prin care să se probeze săvârșirea faptei contravenționale sesizate.

În continuare, forțele de ordine acționează cu fermitate, corectitudine și echidistanță pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice incident semnalat.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1