June 13, 2024
News Ticker

Liderul CJD, Corneliu Ștefan! Ne ținem de promisiuni! Ruta ocolitoare a orașului Găești!


Ne ținem de promisiuni!

Suntem pe cale să rezolvăm una dintre cele mai mari probleme ale orasului Găești : scoatem traficul infernal în afara orașului prin construirea unei rute ocolitoare.

Așadar, a fost finalizat studiul de prefezabilitate pentru “Drumuri de legătură ale drumurilor naționale DN71 și DN7 la Drum Expres Valahia, Autostrada A1 – Ploiești, pentru creșterea accesibilității în zonele urbane ale Municipiului Târgoviște și orașului Găești” – Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești.

Știm cu toții că orașul Găești este tranzitat zilnic de mii de mașini care vin de pe rutele București – Pitești, Ghimpați – Petrești – Găești, dar și din comunele Mogoșani, Mătăsaru, Costeștii din Vale.

Astfel, varianta agreată de Consiliul Județean Dâmbovița vine în completarea unui alt sector de drum de ocolire a orașului Găești în cadrul Drumului Expres Valahia – Autostrada A1 – Găești – Târgoviște – Ploiești.

În acest fel, se asigură un inel de centură care înconjoară, în totalitate, orașul Găești, dar care, în același timp, asigură accesul în și dinspre oraș.

Acest studiu de prefezabilitate a analizat trei variante de ocolire a Găeștiului, iar soluția optimă prevede:

Un traseu de cca 4.5 km;

Categorie tehnică III;

O bandă pe sens cu lățimea de 3.50 m;

3 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere;

O intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN7;

O intersecție amenajată cu pasaj suprateran peste DJ401A și C.F. București-Pitești-Craiova;

O intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN61.

Costul total estimat prin SPF al investiției este de 75.600.252 lei.

După cum spuneam la începutul mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, infrastructura rutieră este primordială pentru dezvoltarea județului nostru.

Am început cu Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște, am finalizat studiile pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni, iar astăzi suntem în fața planurilor care vor debloca orașul Găești.

#ConsiliulJudeteanDambovita

Corneliu Ștefan – Președinte Consiliul Județean Dâmbovița

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1