December 2, 2023
News Ticker

Grup infracțional organizat, destructurat! Poliția română, cooperare cu autoritățile din Irlanda de Nord!

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, sprijiniți de polițiști de combatere a criminalității organizate din București, Ploiești și Buzău, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județele Dâmbovița și Ilfov, la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani, înșelăciune și constituire a unui grup infracțional organizat.

video – https://youtu.be/BvEbT8kQbQg

Simultan, în orașul Belfast, din Irlanda de Nord, au fost efectuate două percheziții domiciliare, de partenerii britanici, care au vizat identificarea și audierea persoanelor care ar practica prostituția.

Activitățile de investigare s-au desfășurat în perioada august 2020 – iunie 2021, fiind documentată activitatea infracțională a 13 persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani, înșelăciune și constituire a unui grup infracțional organizat.

Din cercetări a reieșit că bănuiții ar fi constituit un grup infracțional organizat, acționând atât pe teritoriul României, cât și în Marea Britanie, Spania, Germania și Belgia.

Aceștia ar fi racolat peste 20 de tinere, pe care le-ar fi determinat, fie prin metoda „lover boy”, fie prin constrângere fizică sau psihică, să practice prostituția.

Totodată, doi dintre bănuiți ar fi înșelat cu peste 100.000 de lire, prin inducerea în eroare, un cetățean britanic, client al serviciilor sexuale.

În urma perchezițiilor, au fost găsite bijuterii, bani, mai multe înscrisuri și 9 autoturisme de lux, bunuri care urmează să fie indisponibilizate.

Pe parcursul acestei zile, urmează ca 9 de persoane să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, pentru audieri.

Activitățile s-au desfășurat în cooperare cu polițiști ai Unității de Combatere a Traficului de Ființe Umane și Sclaviei Moderne a Police Service Northern Ireland, la acțiunile desfășurate în România, participând și doi polițiști irlandezi.

Precizăm că activitățile au fost desfășurate sub egida EUROJUST și cu sprijinul EUROPOL, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.

La acțiuni, au participat și polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Persoană de contact: purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița – agent principal de poliție Ana Maria Georgiana LIȚĂ, telefon 0757060607.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1