May 28, 2024
News Ticker

Primarul Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan! Mesaj de Ziua Eroilor!

Ziua EROILOR, 2021!

Două pietre de temelie a avut, are și va avea poporul român, dincolo de vremuri, dincolo de încercări, dincolo de biruințe, dincolo de suferințe: credința și libertatea! Stâlpii de neclintit, în dreptul cărora s-au scris cele mai fascinante pagini de istorie a românilor. Rădăcinile cele mai adânci care au ținut vie și dreaptă această țară peste timp. Însemnele nevăzute din sufletul acestui neam.

Mărturisesc că, în ultima perioadă, am citit și am reflectat mai mult asupra destinului pe care „eroii” l-au avut. Poate și pentru că trăim într-o epocă a cuvintelor mari spuse de oameni mici, „eroismul” a devenit, cumva, banalizat sau, cel puțin, aruncat într-o groapă nedefinită a valorilor și non-valorilor, din care nu mai știm nici noi, nici copiii noștri, ce să filtrăm ca bine sau rău. E și aceasta o provocare. Și de aceea mă întorc mereu la cărțile de istorie și mă uit în oglinda lor la ceea ce au însemnat EROII cu adevărat. Adică acei „ostaşi şi luptători români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român”, așa cum spune, astăzi, cutremurător, Sfânta Liturghie.

În numele celor pomeniți, mă înclin și eu și mă rog lui Dumnezeu să-i aibă în grijă. Iar noi să știm să-i prețuim cuviincios și demn.

 

Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1