Arhiepiscopia Târgoviștei! Înălțarea Domnului, la Catedrala din Târgoviște!


Cu prilejul sărbătorii Înălțării Domnului, în ziua de joi, 10 iunie 2021, foarte mulți credincioși din Târgoviște au venit în istorica și cunoscuta Catedrală din vechea Cetate de Scaun munteană, pentru a lua parte la Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

La finalul ceremoniilor liturgice, a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor neamului. Apoi, s-a mers în procesiune, de la Catedrală spre Piața Tricolorului unde, de asemenea, a avut loc pomenirea eroilor, discursurile oficiale, depunerea de coroane și defilarea unor militari din Garnizoana Târgoviște, împreună cu jandarmi și cu pompieri din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

La eveniment au luat parte oficialități județene și locale, studenţi ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște, elevi ai Seminarului Teologic “Sf. Ioan Gură de Aur”, dar și de la alte școli, precum și preoți și credincioși de la parohii din Târgoviște și din vecinătate.

Înaltul Ierarh a fost însoțit de Părintele Vicar Eparhial și de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial.

În cuvântul său, atât din Catedrală, cât și din fața monumentului eroilor, Mitropolitul Nifon a aprofundat semnificația teologică și misionară a Înălțării Domnului al “ cărei mesaj este unul de speranță și de bucurie, fiindcă Domnul Cel Înviat rămâne pururi în lumea Sa, prin Duhul Sfânt și ne îndeamnă în permanență la înnoire și la înălțare, dincolo de orice ne-ar stăvili urcușul duhovnicesc. Depozitarul măreț al harului dumnezeiesc, Biserica a biruit mereu potrivniciile vremurilor, fiind stâlp puternic al adevărului și Trupul Viu al Domnului. Pomenind pe toți eroii și martirii neamului nostru, împlinim datoria generației noastre de a nu-i uita pe cei care și-au jertfit viața pentru mai binele nostru și pe umerii cărora se sprijină identitatea noastră creștină și românească, oferind exemplul lor ca pildă tinerelor generații, pentru a le urma jertfelnicia și elanul” , a precizat Înaltpreasfinția  Sa.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1