March 29, 2024
News Ticker

Europarlamentarul Victor Negrescu! PNRR promovează o agenda anti-sociala și măsuri de austeritate!

Parlamentul European a dezbătut astăzi despre planurile de redresare și reziliență propuse de statele membre. În intervenția mea din plenul legislativului european, am atras atenția că analiza planurilor de redresare nu va fi un simplu exercițiu, așa cum se așteaptă guvernanții, și că planul propus de Guvernul de dreapta în România promovează o agendă anti-socială și măsuri de austeritate care nu au fost cerute de Uniunea Europeană.

Împreună cu ceilalți eurodeputați am propus și o rezoluție prin care se subliniază faptul că planurile trebuie să respecte obiectivele de mediu, digitale și sociale și că Parlamentul European, parlamentele naționale și partenerii sociali trebuie consultați și implicați în procesul de implementare al planurilor.

În ultimele zile mai multe organizații neguvernamentale și partenerii sociali au criticat public planul de redresare propus de guvernul de la București pentru faptul că nu conține politici de sprijin pentru vârstnici sau pentru tineri, vine cu măsuri nesemnificative pentru mediul de afaceri, conduce la un impact negativ asupra mediului și propune o serie de măsuri anti-sociale prin creșterea vârstei de pensionare și apariția de noi taxe.

Victor Negrescu – europarlamentar PSD

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1