May 27, 2024
News Ticker

PSD Dâmbovița! Liberalii își vor primi răsplata la alegerile locale parțiale din 27 Iunie!

Sfârșitul de săptămână a fost mai mult decât efervescent în plan politic în județul Dâmbovița, mai ales că suntem în precampanie electorală pentru alegerile parțiale din 27 iunie, alegeri pentru Consiliul Local Cojasca și primăria Braniștea.

Am să mă opresc însă la câteva declarații făcute de unii lideri locali ai partidului aflat la guvernare.

Dintr-o dată, aceștia sunt cunoscători ai problemelor cu care se confruntă cetățenii celor două localități. Aduc în discuție nevoile oamenilor, promit sprijin din partea partidului pe care îl reprezintă și multe, multe altele.

Merg din poartă în poartă și promit sprijin deși, atunci când au avut ocazia să facă ceva util pentru cetățenii acestui județ, nu doar că s-au abținut, dar au și votat împotrivă.

Să ne aducem aminte de legea bugetului de stat și amendamentele care aveau ca obiect bani pentru proiecte de importanță vitală pentru dâmbovițeni: de la spitale și scoli, până la drumuri mai bune. Reprezentanții PNL, care acum își aruncă în luptă candidați pentru posturi de consilieri locali sau primari, au votat împotriva a tot ceea ce putea aduce un plus în viața dâmbovițenilor. Au preferat să voteze ca sume importante de bani să meargă în alte județe decât în Dâmbovița.

Merg braț la braț cu candidații lor și promit marea cu sarea, dar nu le spun oamenilor că PNL nu va acorda cea de-a doua tranșă de majorare a alocațiilor copiilor, prevăzută pentru 1 iulie.

Înainte de alegerile din 2020, liberalii i-au mințit în față pe părinți și copii, cărora le promiteau că vor eșalona dublarea alocațiilor adoptată de PSD în cinci tranșe semestriale egale.

Este practic un furt din buzunarele copiilor! Conform proiectului de lege adoptat deja de majoritatea din Senat a PNL-USR-UDMR, vor fi anulate două din cele 5 tranșe promise de PNL înainte de campania electorală, respectiv tranșa 3, prevăzută pentru 1 iulie 2021, și tranșa 4, pentru 1 ianuarie 2022.

Prin aceste modificări, Coaliția PNL-USR-UDMR fură din buzunarele copiilor suma totală de 2,1 miliarde, pe care ar fi trebuit să le plătească în intervalul 1 iulie 2021-1 iulie 2022.

Ar trebui liberalii să le spună cetățenilor din Cojasca și Braniștea că, de la 1 iulie, tarifele la gazele pentru consumatorii casnici se scumpesc cu 25%, iar curentul electric cu încă 7,5%.

Au înghețat veniturile oamenilor, iar acum, din cauza incompetenței lor, asistăm la valuri de scumpiri care sărăcesc milioane de oameni.

De ce liberalii nu le spun oamenilor din Cojasca si Braniștea, cărora acum le cer voturile, că vârsta de pensionare va crește în rândul femeilor de la 61 la 65 de ani?

Asta pentru că, printre angajamentele luate de liberali față de Comisia Europeană pentru un împrumut de tip FMI de 15 miliarde de euro, se află înghețarea pensiilor și „retragerea graduală” a scutirilor de taxe la impozitul pe venit.

Să spună candidații PNL nu doar că pensiile vor fi înghețate, ci și tăiate prin eliminarea unor scutiri, respectiv scutirea de la plata impozitului de 16% pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei. Deci vor fi loviți pensionarii cu cele mai mici pensii. Liberalii pun tot greul pe cei săraci.

Este aceeași politică de austeritate severă aplicată pensionarilor în Guvernarea PDL Băsescu-Boc, atunci când pensiile au fost tăiate prin impozitare, după ce Curtea Constituțională a respins reducerea directă cu 15% a tuturor pensiilor.

Reprezentanții PNL vor să fie votați deși Guvernul lor ne-a ținut închiși în case pentru ca liderii noii puteri să-și poată face de cap cu banii țării. Apar noi dovezi în cazul Unifarm, care demonstrează furtul fără precedent, pus la cale în pandemie de Câțu și de Orban împreună cu firmele de casă ale PNL. Conform ultimului audit făcut de Curtea de Conturi, fostul șef Unifarm a primit 1.150.000.000 de lei direct de la Trezoreria Statului.

Pentru toate minciunile lor, liberalii își vor primi răsplata la alegerile parțiale din 27 iunie.

Costin Cozma – purtător de cuvânt PSD Dâmbovița

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1