February 27, 2024
News Ticker

ADR Sud Muntenia! participare la al 4-lea eveniment interregional!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a participat în perioada 25-26 mai 2021, online, prin intermediul aplicației ZOOM, la „Al patrulea eveniment interregional și întâlnirea partenerilor proiectului”, acțiune organizată de partenerul Regiunea Wielkopolska (Polonia), în cadrul proiectului SinCE-AFC – Consolidarea spiritului antreprenorial al IMM-urilor din lanțul agroalimentar în tranziția către economia circulară, finanțat din programul INTERREG Europe.

Alături de reprezentanții ADR Sud Muntenia și partenerii din proiect, la eveniment au mai participat stakeholderi locali ai proiectului, reprezentând autorități publice naționale și locale, institute de cercetare, reprezentanți ai mediului de afaceri.

În prima zi a evenimentului, Regiunea Wielkopolska (Polonia), în calitate de organizator, a prezentat inițiativele, strategiile la nivel regional și național, precum și bunele practici identificate privind economia circulară în sectorul agro-alimentar.

Întâlnirea a continuat cu o serie de prezentări ale bunelor practici identificate în toate regiunile europene în care este implementat proiectul SinCE-AFC și cu vizite de studiu virtuale, referitoare la economia circulară în sectorul agroalimentar, în Regiunea Wielkopolska: Uzina de biogaz din Przybroda (Polonia) și compania SemCo (Polonia) – producător tradițional de ulei presat la rece, nerafinat. Prima zi a întâlnirii s-a încheiat cu o sesiune activă de întrebări și răspunsuri.

În cea de-a doua zi a evenimentului au fost prezentate aspecte care țin de implementare: stadiul proiectului SinCE-AFC și activitățile planificate pentru perioada următoare în fiecare regiune, procesul de consultare a stakeholderilor proiectului, analiza bunelor practici colectate, primele idei referitoare la Planul de Acțiune, aspecte legate de activitățile de comunicare și diseminare. De asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc o sesiune de schimb de experiență, participanții fiind împărțiți în trei grupe în care au fost dezbătute bune practici identificate de către partenerii din proiect, aspecte referitoare la activitățile prevăzute în cadrul Planurilor de Acțiune și idei pentru identificarea de bune practici.

Proiectul SinCE-AFC vizează implicarea IMM-urilor din lanțul agroalimentar în economia circulară prin promovarea mecanismelor orizontale de management și financiare corespunzătoare.

Mai multe detalii despre proiectul SinCE-AFC puteți afla accesând următoarele link-uri:

  • https://www.adrmuntenia.ro/proiectulsinceafc/static/1202
  • https://www.interregeurope.eu/since-afc/

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1