29 de ani de la înființarea Universității Valahia Târgoviște! Vezi mesajul lui Adrian Țuțuianu, vicepreședintele Senatului UVT!


29 de ani de la înființarea Universității „Valahia” din Târgoviște!

Este instituția care a devenit reperul fundamental al Educației în județul Dâmbovița, un proiect cu o evoluție mereu ascendentă, reliefată sugestiv prin comparația între structura actuală și cea din primii ani de existență. În primul an de funcționare (1992-1993), UVT avea 2 facultăți și un Colegiu universitar / astăzi, 𝗨𝗩𝗧 𝗮𝗿𝗲 𝟭𝟬 𝗳𝗮𝗰𝘂𝗹𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶 (9 în Târgoviște, una la Alexandria), în cadrul cărora funcționează 𝟯𝟳 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗲 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗶𝗶 pentru ciclul de studii universitare de licență. La ciclurile II și III de studii universitare, funcționează 39 de programe de studii universitare de masterat, respectiv 6 de doctorat. IMPRESIONANT!

Odata cu Universitatea, au crescut și municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița. UVT a fost, din momentul înființării, o carte de vizită excelentă pe care am putut să o prezentăm investitorilor. 𝗗𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗰𝗮̆ 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹𝗮̆ 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗽𝗿𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝗰𝘂 𝗲𝘃𝗼𝗹𝘂𝘁̦𝗶𝗮 𝗨𝗻𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗶. Iar astăzi, conceptul de dezvoltare pe termen lung nu mai poate fi imaginat în afara Universității.

A fost un parcurs absolut admirabil și pentru asta trebuie respectați pentru totdeauna toți cei care au pus umărul la creșterea instituției din 1992 până astăzi, în toate planurile sale, academic, infrastructură, bază materială.

Personal, am sprijinit Universitatea din toate pozițiile publice pe care le-am avut, cu un efort puternic în special din 2012 (între 2012 – 2018, UVT a primit 55 milioane lei, 40 de la Guvernul Victor Ponta). Astăzi, sunt vicepreședinte al Senatului Universitar, iar prezența mea acolo nu urmărește decât continuarea eforturilor din toți acești ani.

La mulți ani, #Valahia !

 

Adrian Țuțuianu – Vicepreședintele Senatului Universității Valahia Târgoviște

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1