September 30, 2023
News Ticker

Mesajul ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului!

MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A COPILULUI

 

-1 iunie 2021-

 

   Dar al lui Dumnezeu, bucurie și speranță a vieții, copiii sunt comoara cea mai de preț a lumii, fiindcă ei sunt cei care vor duce mai departe lumina culturii și a civilizației noastre, plămădite de valorile Evangheliei lui Hristos.

Ziua Internațională a Copilului ne oferă posibilitatea de a aprofunda responsabilitatea noastră cu privire la mesajul pe care-l transmitem tinerei generații, cu ceea ce trebuie să facem pentru mai binele ei și mai cu seamă cu privire la tezaurul de credință și de spiritualitate creștină pe care îl încredințăm celor ce mâine vor fi protoagoniștii istoriei.

Biserica Ortodoxă, dimpreună  cu Familia și cu Școala, reprezintă instituțiile cele mai importante care se implică în  buna educație a copiilor și în transmiterea principiilor de viață creștine și românești, atât de necesare pentru autentica, adecvata și adevărata lor formare.

Timpul actualei pandemii a redescoperit pentru mulți bucuriile simple și profunde ale vieții, arătând că solidaritatea, bunătatea, iubirea, apropierea sufletească și frumusețea comuniunii sunt valori care dau sens vieții, iar copiii reprezintă în permanență semnul profetic al lumii noastre, care ne arată că nimic nu are valoare dacă este numai pentru noi, nimic nu dăinuie dacă nu este clădit pe credință și nimic nu are sens dacă nu are în vedere și noile generații.

Să nu uităm că sunt mulți copii care au nevoie de ajutorul, bunăvoința și solidaritatea noastră, că destui se află în sărăcie, suferă de singurătate și de foame, sunt orfani, bolnavi sau victime ai violențelor de tot felul și ai nepăsării. Ei au nevoie de noi, pentru a le arăta că lumea este spațiu al binecuvântării lui Dumnezeu și al manifestării unității noastre.

Să-i ajutăm, să le oferim bunătatea și ajutorul nostru, pentru ca lumina bucuriei să strălucească în sufletele noastre, reflectându-se din adâncul inimii lor!

Să ne străduim cu toții să trăim cât mai frumos, mai drept și mai bine, pentru a fi exemple de viață pentru ei, pentru a le lăsa ca moștenire o lume în care credința, nădejdea și iubirea să fie suverane!

 

Cu binecuvântări,

† NIFON

Arhiepiscop şi Mitropolit

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1