June 13, 2024
News Ticker

Ziua Copiiilor! Pompierii din Dâmbovița, la Centrul Social de Copii Bilciuresti!


De Ziua Copiilor, pompieri și voluntari ISU ”Basarab I” Dâmbovița au fost în mijlocul a peste 30 de copii de la Centrul Social de Copii Bilciurești, care au fost bucuroși să îi vadă.
Activitatea s-a desfășurat pe trei ateliere de lucru.
În primul atelier, copii au fost ajutați de către un instructor al paramedicilor să înțeleagă manevrele de prim ajutor în caz de înec cu diverse obiecte sau mâncare. Au fost încurajați să exerseze manevrele de resuscitare pe păpușile de antrenament Ana și Charlie.
În cel de-al doilea atelier a fost prezentată ambulanța SMURD, unde copiii au fost ”evaluați medical”, li s-a verificat pulsul și unii dintre ei au dorit să experimenteze targa folosită la imobilizarea persoanelor accidentate în vederea transportului către o unitate spitalicească.
Cel mai aglomerat atelier a fost cel al autospecialei de stins incendii, unde a fost prezentată tehnica și accesoriile de intervenție, iar cei mai curajoși, sub îndrumarea unui servant pompier, au încercat aparatul de respirat cu aer comprimat și au țintit un obiect cu jetul de apă.
După toate aceste exerciții la care au fost solicitați, copiii au primit un binemeritat tort de ziua lor și cei prezenți au cântat ”La mulți ani!”
Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1