April 21, 2024
News Ticker

O Noapte Furtunoasă! Spectacol Antivirus la Teatrul Municipal Tony Bulandra Târgoviște!

Vă așteptăm, sâmbătă 29 mai, de la orele 19:oo, în Sala Mare, la super-producția marca Teatrul Tony Bulandra – O noapte furtunoasă

Teatru de animație, dedicat spectatorilor peste 12 ani

după I.L. Caragiale

un spectacol de: Traian Savinescu

în distribuție: Camelia Varga | Ana Maria Cucuta | Cosmin Cosma | Stefan Stefanescu | Cristina Dumitra | Florin Georgescu | Teodora Colţ | Mihai Balaceanu

#OnoapteFurtunoasa

Geniul dramaturgic și comic al lui Ion Luca Caragiale întâlnește, în această operă, geniul muzical al compozitorului Paul Constantinescu, compozitor român de origine evreiască, membru al Academiei Române. Profesor la Conservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu” din București, Constantinescu a fost un talent artistic cu certe aptitudini și față de literatură (poezie), artă plastică (desen, caricatură), cinematografie (operatorie). A manifestat o constantă preocupare față de folclor și melosul bizantin, transformându-se dintr-un cercetător pasional într-un creator de forme sonore novatoare, originale.

Este pentru prima dată în România când se montează opera „O noapte furtunoasă” de Paul Constantinescu, după I.L. Caragiale, cu marionete. Cel mai mare dramaturg român a fost născut în județul Dâmbovița, prin urmare montarea pieselor lui este absolut firească. Tinerii cărora ne adresăm cu precădere (12-17 ani) sunt cu atât mai atrași de poveste cu cât ea este una muzicală și, astfel, ne propunem să îi introducem în universul caragialesc încă de la vârste fragede.

O deosebită oportunitate o reprezintă colaborarea cu regizorul de teatru, de teatru de animație și de operă, Traian Savinescu. După ce a absolvit cursurile de regie de operă la Academia de Muzică “G. Dima” Cluj-Napoca, a studiat regia la Facultatea de Teatru din Cluj. Este membru UNIMA și ASSITEJ, două organizații internaționale reprezentative pentru teatrul de animație. Are o vastă experiență în multe instituții de profil din întreaga țară, a lucrat cu o sumedenie de artiști, atât actori, cât și cântăreți de operă și operetă și a fost apreciat pentru viziunea și modul său de lucru. Competența lui artistică s-a dovedit și în perioada directoratului său la Teatrul Puck din Cluj-Napoca, când a și pus bazele Festivalului Internațional al Teatrului de Animație ”PUCK ANIMAFEST” (2002).

Spectacolul „O noapte furtunoasă” propus de regizorul Traian Savinescu se dovedește a fi o montare complexă, pe cât de fin și riguros lucrată, pe atât de plină de haz și voie bună.

Masca de protecție este obligatorie

*N.B:

Capacitate maximă admisă: 1o7 de persoane (pe scaune, dispuse la minimum 1.5 m distanță unul față de celălalt)

Accesul publicului se va face începând cu ora 18.3o, la un interval de 5 minute până la începerea spectacolului, în ordinea survenită unei rezervări / achiziții prealabile făcute prin telefon, WhatsApp, sau pe adresa de e-mail: rezervări@tonybulandra.ro (confirmată ulterior), în grupuri de maximum 10 persoane conduse la locația reprezentației de către un responsabil al teatrului

Intrarea și ieșirea publicului, se va face exclusiv pe căi diferite de acces/ieșire, atât în instituție, cât și în sala de spectacole!!!

☛ Bilete online:

https://www.eventim.ro/…/o-noapte…/performance.html

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1