January 28, 2022
News Ticker

Portrete în Timp! Floarea Țuțuianu, Expoziție de Artă la Muzeul de Istorie Târgoviște!

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită să vizitați, începând cu data de 26 mai 2021, expoziţia de artă „PORTRETE ÎN TIMP” a artistei și scriitoarei Floarea Țuțuianu, care va fi deschisă la Muzeul de Istorie din Târgovişte.

Floarea Țuțuianu, reputat artist plastic al ultimilor 40 de ani, și poetă de o sensibilitate răvășitoare, cu șapte volume de versuri însoțite de ilustrațiile autoarei, revine la Târgoviște cu o amplă expoziție sub titlul „Portrete în timp”. Într-un desen viguros și sigur, artista își ilustrează eul prin cufundarea în vremuri apuse și „citate” din artiștii renascentisti preferați, realizând un remarcabil ciclu de portrete onirice atât în desen, pictură cât și, mai nou, în digital art. Portretele sale sunt purtătoare ale unui amplu mesaj plurisemantic. Născută pe tărâm dâmbovițean, la Slobozia-Moară, Floarea Țuțuianu a absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București. Este membră a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, iar între anii 1994-2012 și-a exprimat talentul ca grafician în cadrul Editurii Institutului Cultural Român.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc miercuri, 26 mai 2021, ora 15:00, la Muzeul de Istorie din Calea Domnească, nr. 189. Expoziția va rămâne pe simeze până în data de 30 iunie 2021, şi poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 9:00 – 17:00

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1