February 23, 2024
News Ticker

Un munte mai curat pentru generațiile viitoare! Proiect de ecologizare în Munții Bucegi!

Jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga au desfășurat luni, 24 mai a.c., o acţiune de ecologizare în Munții Bucegi, în cadrul parteneriatului “Un munte mai curat pentru generațiile viitoare”.

Activitatea s-a desfășurat alături de polițiștii de la Postul pentru Platoul Montan Bucegi, salvamontiști și voluntari ai Primăriei Moroeni, Parcului Natural Bucegi și Asociației Turistice Peștera-Padina și a avut ca scop înlăturarea deșeurilor și a vetrelor de foc din zonele Lunca Padinii, Horoabe și Peștera.

Crezând în succesul ideii de voluntariat, prin participarea la această acțiune, jandarmii au dorit să protejeze natura şi șă contribuie la refacerea ecosistemului,  demonstrând astfel că sunt alături de comunitate nu doar pe timpul executării misiunilor.

“Un munte mai curat pentru generațiile viitoare” este un proiect de implicare socială inițiat la nivel local, ce are ca scop responsabilizarea autorităţilor şi cetăţenilor cu privire la gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu, ecologizarea arealelor naturale/ ariilor protejate din zona montană.

Participarea jandarmilor la această acțiune se înscrie în cadrul unui parteneriat încheiat între Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița, Primăria Moroeni, Parcul Natural Bucegi, Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, Asociația Turistică Peștera-Padina și Asociația Ecologică “Floare de Colț”.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1