December 4, 2023
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște!

În Duminica a patra după Paști (a Slăbănogului), în ziua de 23 mai 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, însoțit de un sobor de preoți și diaconi. La acest eveniment liturgic, au luat parte numeroși credincioși, inclusiv de la parohia unde va păstori noul preot hirotonit astăzi.

Cu acest prilej, a hirotonit întru diacon pe tânărul Valentin Neagu, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, pe seama Parohiei Vizurești, Protoieria Titu.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a aprofundat textul pericopei evanghelice a zilei, evidențiind iubirea milostivă a Bunului Dumnezeu care niciodată nu lasă pe om singur înaintea bolii sau a necazului, ci întotdeauna îi dăruiește vindecare și iertare de păcate. Apoi, a arătat că nu orice boală este urmare a păcatului, ci uneori urmează logica unei tainice pedagogii divine. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a subliniat nevoia de solidaritate și de comuniune între oameni, deoarece noi toți suntem creați ființe sociale, cu vocația comuniunii adânc înscrisă în sufletele noastre. Avem nevoie unii de alții, pentru a trece împreună, biruitori, prin încercările și provocările istoriei, precum și pentru a da mărturie de bunătate și de întrajutorare, de  iubire jertfelnică și slujitoare.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1