October 1, 2022
News Ticker

6, Poliția! Află rezultatele unei razii în Dâmbovița!

La data de 21 mai a.c., în intervalul orar 12:00-20:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

De asemenea, polițiștii au avut în atenție și verificarea modului în care se respectă măsurile de protecție impuse în contextul epidemiologic actual, conform Lagii nr. 55/2020., pentru limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2.

În urma activităților din teren, polițiștii de la rutiera și ordine publica au aplicat 308 sancțiuni contravenționale, au reținut 27 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Astfel, 240 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 și 37 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Totodata, din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumul public, 83 au fost pentru depășirea limitei legale de viteză, 45 pentru neportul centurii de siguranță și 7 pentru utilizarea telefonului mobil la volan.

Alte 21 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru abaterile comise de pietoni și 17 pentru cele săvârșite de bicicliști.

În continuare forțele de ordine acționează pe raza întregului județ pentru a menține un climat de ordine si siguranță publică, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, pentru a verifica modul in care sunt respectate măsurile de protecție impuse in contextul pandemiei de COVID-19 și pentru a preveni săvârșirea unor fapte antisociale.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1